Parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

Bryssel

Bryssel

Bryssel – kansainvälisesti tärkeä kaupunki

Pienestä ja vaatimattomasta Brysselin kaupungista on kasvanut Euroopan kansainvälinen valtakeskus. Tämä johtuu siitä, että sekä EU:n että NATO:n päämajat ovat kaupungissa. Niissä työskentelee lähes 250 000 ulkomaalaista asukasta. He muodostavat noin neljäsosan kaupungin koko väestöstä.

Bryssel ei kuitenkaan ole pelkästään poliittinen ja taloudellinen valtakeskus. Se on myös erittäin mukava kaupunki tavalliselle matkailijalle.  Brysseliläiset ovat elämäniloista väkeä, jotka järjestävät mielellään historiallisiin teemoihin perustuvia festivaaleja ja paraateja. Naamioituneet juhlijat valtaavat torit ja kadut muistuttaen keskiajasta tai renessanssista.

Brysselin taidemuseoissa on myös suurimpien mestareiden teoksia. Edustettuina on sellaisia taiteilijoita kuin Bruegel, Cranach ja Rubens. Bryssel on myös erittäin vihreä ja rehevä kaupunki. Eri puolilla kaupunkia on lukuisia kauniita puistoja ja viheralueita. 20 kilometrin päässä Brysselistä on kuuluisa Waterloo, jossa Napoleon lopulta kärsi tappion. Tämä on merkki siitä, että Bryssel ei ole ensimmäistä kertaa Euroopan valtakeskuksena.


Kartta

Header
Subject
Body
Footer