Kun matkustat ulkomaille, on aina suositeltavaa ottaa mukaan passi. Pääsy lentomatkalle tiettyihin kohteisiin voidaan evätä, jos sinulla ei ole kelvollisia matkustusasiakirjoja, kuten passi, viisumi ja transit-viisumi. Matkustusasiakirjojesi on täytettävä sekä valtioiden että lentoyhtiöiden vaatimukset.

Jos vaaditaan viisumia ja/tai rokotusta, olet itse vastuussa niiden hankkimisesta.

Passi ja viisumi 

Varmista jo tehdessäsi varauksen, että sinulla on voimassa oleva passi. Jos matkakohteessa tai välilasku- tai koneenvaihtolentokentillä vaaditaan viisumi, olet vastuussa niiden hankkimisesta. Jos sinulla ei ole vaadittavia asiakirjoja, vastaat aiheutuvista kustannuksista itse.
Kaikilla Yhdysvaltoihin tai Yhdysvaltojen kautta lentävillä matkustajilla on oltava maahantulolupa (ESTA) ja koneellisesti luettava passi.Kanadaan tai sen kautta matkustavien tulee hakea eTA (Electronic Travel Authorization), jos heillä ei ole viisumia. Varatulle paluulipulle asetetaan erityisiä vaatimuksia tietyissä maissa. On vastuullasi tarkistaa tämä kyseisen maan suurlähetystöstä ja lentoyhtiöltä.

Rokotukset

Olet vastuussa siitä, että sinulla on kohdemaassa vaadittavat rokotukset ja että täytät muut vaatimukset. Maksat itse niistä mahdollisesti aiheutuvat kustannukset.