Jos olet saanut meiltä voucher-koodin sähköpostilla, voit tehdä itse uuden varauksen verkkosivuillamme.

Huomaathan, että jos olet jo käyttänyt voucheriasi uuteen varaukseen asiakastuen kautta, voucher-koodi ei ole enää voimassa.

Näin uusi varaus tehdään voucher-koodin avulla verkkosivustollamme


  • Siirry varausalustallemme voucher-sähköpostissasi olevan linkin kautta.
    Etsi uusi matka. Huomaa, että uuden matkan on täytettävä sähköpostissa mainitut kriteerit, jotta voucher on voimassa.
  • Käytä voucher-koodia maksusivulla:
  • Jos voucherin käyttö onnistuu, näkymä on tällainen:
  • Jos jokin vaadituista kriteereistä ei täyty tai voucher ei ole voimassa, näyttöön tulee seuraavanlainen virheilmoitus:
  • Kun voucher-koodi on hyväksytty, sinulle ilmoitetaan asiasta sähköpostitse ja varausprosessin aikana, kun tarkistamme, onko valittu lento saatavilla lentoyhtiöltä.
  • Jos varaus vahvistetaan, saat ilmoituksen sähköpostitse – olet nyt varannut uuden matkan!


Jos valittu lento ei ole saatavilla, sinulle ilmoitetaan sähköpostitse ja sinun on suoritettava varausprosessi uudelleen.

Lisäpalveluista:

Jos olet ottanut lisäpalveluita alkuperäiseen varaukseesi, niitä ei siirretä uuteen varaukseesi, vaan ne on lisättävä uudelleen.

Poikkeus:

Matkavakuutus – jos vakuutuksen kesto ei muutu alkuperäisestä, tämä tuote siirretään uuteen varaukseesi. Muussa tapauksessa vakuutus hyvitetään. Peruutusvakuutus – tämä tuote siirretään uuteen varaukseesi. Joustava lippu – tämä tuote siirretään uuteen varaukseesi ja se on voimassa uuteen paluupäivääsi asti. Jos olet saanut voucherin suoraan lentoyhtiöltä, ota yhteyttä lentoyhtiön asiakastukeen.