Lufthansa - parhaat hinnat

Vinnare i Supersavertravel Travel Blog Awards 2012

Travel blog awards - Voittajat 2012!


Parhaiden matkablogien metsästys alkoi jo marraskuussa ja kiinnostus oli uskomattoman suurta. Kansa sai äänestää suosikkiblogejaan Travel Blog Awards -kilpailussa. Jokaisesta kategoriasta valittiin finaaliin kymmenen blogia, jotka olivat saaneet eniten ääniä ja täyttivät tuomariston kriteerit. Travel Blog Awards -kilpailuun osallistui monta hienoa blogia ja Supersaver esittelee nyt ylpeänä voittajat!

Voittajia ovat...

 

Paras matkablogi -kategorian voittaja:
Suuntana maailma - Suvi & Kristian

Kuinka aloititte bloggaamisen, mikä sai teidät kirjoittamaan matkustamisesta?
Idea Suuntana maailma -blogista syntyi sen jälkeen kun olimme päättäneet lähteä maailmanympärimatkalle. Matkustaminen on ollut pitkään intohimomme ja olimme jo aiemmilla reissuilla pitäneet yksityistä blogia matkapäiväkirjana. Nyt tuntui siltä, että halusimme jakaa kokemuksiamme ja myös matkavinkkejä muille matkustuksesta kiinnostuneille. Olikin oikeastaan itsestään selvää, että jos aloittaisimme julkisen blogin, se kertoisi matkoistamme maailmalla.

Mikä innoittaa teitä kirjoittamaan? Mikä on parasta bloggaamisessa?
Alkuun kirjoittamista innoitti kaikki matkalla koetut ja nähdyt asiat, jotka halusimme kirjata muistiin. Nopeasti kuitenkin isoksi motivaatioksi nousivat blogin lukijat. Yksi blogin pitämisen parhaista puolista onkin ollut lukijoiden kanssa vaihdetut ajatukset ja muilta matkailijoilta saadut matkavinkit. 

Onko teillä vinkkejä niille jotka haluavat alkaa kirjoittamaan blogia matkailusta?
Me olemme halunneet kirjoittaa informatiivisia juttuja, joissa kerromme lukijoille yksityiskohtaista tietoa mm. eri maiden hintatasosta, majoitus- ja matkustusvaihtoehdoista. Samaan aikaan olemme koettaneet vähentää informaatioähkyä tuomalla juttuihin mukaan matkatunnelmia ja omakohtaisia kokemuksia. Olemme myös yrittäneet pitää päivitystahdin tasaisena, sillä usein päivittyviä blogeja on kiinnostavampi seurata.
Valokuvat ovat meidän mielestämme tärkeä osa matkablogia, sillä ne herättävät tunteita ja niiden kautta lukijat pääsevät paremmin matkalle mukaan. Periaatteenamme on ollut laittaa blogiin mieluummin muutama hyvä, kuin kymmenen keskinkertaista kuvaa.
Ilmeisesti nämä keinot ovat tepsineet, koska nappasimme parhaan matkablogin tittelin :)

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat blogillenne ?
Blogin päivitystahti on Suomeen paluun jälkeen hieman hidastunut, sillä arki kiireineen vei heti mennessään. Kaikista kiireistä huolimatta ajatuksena on pitää blogi aktiivisena. Blogiin on tulossa vielä tarinoita viime vuoden matkaltamme, joiden lisäksi aiomme kirjoittaa juttuja tulevista ulkomaanmatkoista ja miksei lähempääkin. Onhan Suomessa, ja jo pelkästään Helsingissä, niin paljon nähtävää.

Mitä Paras matkablogi -kategorian voitto teille merkitsee?
Tämä voitto on aivan mahtava päätös viime vuoden reissullemme ja myös palkinto siitä työstä, jota olemme blogin eteen tehneet. Joten suurkiitos vielä kaikille meitä äänestäneille!

Miten uskotte bloginne julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?
Toivottavasti kirjan julkaiseminen tuo Suuntana maailmalle uusia lukijoita, joita blogi yksistään ei ole vielä tavoittanut. Innolla odotamme mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?
Korkkaamalla pullon kuohuvaa ja syömällä kaikkia niitä herkkuja, joita koko viime vuoden kaipasimme, eli salmiakkia ja lakujäätelöä!

Onko teillä hauskaa muistoa jonka haluaisitte jakaa kanssamme?
Vietnamin läpi mopoillessa sattui yhtä jos toista, mutta viimeinen ajopäivä on jäänyt hyvin mieleen. Meillä oli edessä enää 150 kilometrin matka Hanoihin ja kuvittelimme tässä vaiheessa olevamme jo sen verran kokeneita Vietnamin kulkijoita, että päätimme oikaista pienemmän tien kautta. Muutaman tunnin ajon jälkeen havahduimme siihen, että olimme eksyksissä kapean mutatien päässä, keskellä riisipeltoa, riisinviljelijöiden ja vesipuhveleiden joukossa. Emme osaa sanoa kummalla osapuolella oli hölmistyneempi ilme: kahdella hukassa olevalla turistilla vai viljelijällä, joka ihmetteli muukalaisia hänen pellollaan kyselemässä ajo-ohjeita Hanoihin. Tämä mahtava idea pidensi ajomatkaamme lopulta neljä tuntia, mutta tilalle saimme yhden muiston lisää ja hyvät naurut.
Paras Aasia-blogi -kategorian voittaja:
Running with wild horses - Takes over Asia -Veera

Kuinka aloitit bloggaamisen?  Mikä sai sinut kirjoittamaan matkustamisesta Aasiassa?
Taisin aloittaa bloggaamisen lähtiessäni toista kertaa Australiaan ja tahdoin jakaa matkakokemuksiani perheeni ja ystävien kansssa. Blogeja meni ja tuli, mutta Running With Wild Horses on tullut jäädäkseen;)

Ensimmäinen kunnon matkani Aasiaan oli hieman yli vuoden takainen reissuni Intiaan tekemään vapaaehtoistyötä ystävieni kanssa. Aasia-kärpänen puraisi ja kovaa. Intiasta palattuani aloin tehdä projektia matkailuyritykselle, jonka pääpaino oli Aasian matkoissa. Nyt kirjoitan elämästäni Hongkongissa ja katsotaan mitä keksin seuraavaksi.

Mikä innoittaa sinua kirjoittamaan? Mikä on parasta bloggaamisessa?
Suurin innoittajani on ehdottomasti lukijat, jotka kertovat saaneensa inspiraatiota matkailuun, opiskeluun ja elämään lukeamalla blogiani. Jos minä voin kirjoittamalla inspiroida ketään yhtään missään, en varmasti lopeta! Kaikkein parasta bloggaamisessa onkin se kiitos mitä näiltä ihmisiltä on saanut.

Sen lisäksi nautin siitä, että saan jakaa matkakokemuksiani muiden kanssa ja samalla saada vastaavia matkailuideoita muiden ihmisten blogeista.

Onko sinulla vinkkejä niille jotka haluavat alkaa kirjoittamaan blogia matkailusta Aasiassa?
Tarvitset vain intohimon siihen mitä teet ja onnistut, sen olen oppinut täällä Hongkongissa viimeistään. Rakkauteni Aasiaan varmasti välittyy lukijoilleni blogini kautta. Itse seuraan mieluiten blogeja, joissa on paljon mielenkiintoisia valokuvia ja hauskoja tarinoita ihmeellisestä elävästä elämästä.

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat blogillesi ?
Tätä kysymystä olen saanut viime aikoina enemmänkin lukijoiltani, sillä palaan toistaiseksi Suomeen jatkamaan töitäni lentokentällä ja suorittamaan työharjoitteluani. Blogin kirjoittamista jatkan, sillä seuraava reissu on aina vain yhden lentojenvarauksen päässä. Ideoita on jo monia. Palaanko Intiaan vapaaehtoistyöhön? Lähdenkö meditoimaan Chiang Maihin vai viekö tieni takaisin Hongkongiin tekemään ilmailualan töita?

Mitä Paras Aasiablogi -kategorian voitto sinulle merkitsee?
Tämä kilpailu ja siinä finaalissa oleminen tuli itselleni täysin yllätyksenä. Minulla on kieltämättä hyvä fiilis siitä, etta ihmiset tykkäävät lukea tarinoitani täältä kaukaa Aasiasta ja se inspiroi minua kirjoittamaan vielä enemmän ja mikä parasta, jopa matkustamaan vielä entistä enemmän. Aasia, kirjoittaminen ja matkailuala itsessään ovat minulle lähes kaikki kaikessa, jotenka voitto merkitsee paljonkin J Kiitos siis vielä kaikille teille äänestäneille!

Miten uskotte blogisi julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?
On lähes utopistinen ajatus julkaista blogini kirjana, mutta kukapa ei joskus olisi oman kirjan kirjoittamisesta ja julkaisemisesta haaveillut. Tahdon panostaa tähän niin paljon kuin on mahdollista, sillä koen sen ennen kaikkea mahdollisuutena. Saa siispä nähdä siis minne tuuli kuljettaa.

Miten juhlistat voittoasi?
Juhlistan sitä korkkaamalla pienen skumppapullon Finskin kyydissä kohti Helsinkiä, koska satun siellä tämän maanantai-illan viettämään. Jos käy tuuri, ehdin vielä nauttia lasillisen suosikki viiniäni täällä Hongkongin Victoria Harbourissa ennen kentälle suuntaamista.

Onko sinulla hauskaa muistoa jonka haluaisit jakaa kanssamme?
Haha, aivan varmasti on! Eräs ystäväni totesi tässä kerran, että minun pitäisi kirjoittaa postaus aiheesta ”Rakastan Aasiaa, mutta miksi se ei rakasta minua takaisin”, sillä minun ja Aasian herkkää romanssia on kyllä koeteltu milloin milläkin ruokamyrkytyksellä, supertaifuunilla tai raivotautisella lehmällä. Karmani ei näytä olevan se kaikista paras ja ne hauskimmat tarinat ovat varmasti kertyneet pienistä epäonnistumisista matkan varrella. Kaiken tämän vuoksi, Aasiassa sitä muistaa jotenkin elävänsä. Mikään ei voita tätä villiä maailmaa kaukana kotoa.

Lehmästä tuli kuitenkin vielä mieleen se yksittäinen hauska tarina; Ostin Intiassa kerran mangomehujään, koska aurinko porotti pilvettömältä taivaalta ja asteita oli reippaasti yli 30. Laitoin rahani lompakkoon, käännyin ja silmiini minua tuijotti valtava lehmä. Tämä Lehmä ei lähtenyt ellen jakanut jäätelöäni sen kanssa. Vannon, että meistä tuli hurjan hyvät ystävät.
Paras valokuvamatkablogi -kategorian voittaja:
Dances with Kangaroos - Anna 

Kuinka aloititte bloggaamisen? Mikä sai teidät kirjoittamaan matkustamisesta ja innostumaan valokuvauksesta?
Aloitin blogini neljä vuotta sitten matkapäiväkirjana lähtiessäni Australiaan opiskelijavaihtoon. Halusin tallentaa muistoja itselleni sekä kertoa missä mennään perheelle ja kavereille. Vaikka blogi on niistä ajoista muuttunut, bloggaan edelleen ensisijaisesti itseäni varten, lukijat ovat mukava sivutuote. Valokuvauksesta innostuin enemmän reissujen myötä. Kuvat on otettu yhdessä poikaystäväni kanssa, joka jakaa intohimoni matkustamista kohtaan, ja osallistuu silloin tällöin myös kirjoittamiseen.

Mikä innoittaa teitä kirjoittamaan ja ottamaan valokuvia? Mikä on parasta bloggaamisessa?
Pyrkimyksenä on vangita kuviksi ja tekstiksi niitä mahtavia asioita, joita reissuillamme koemme ja näemme. Yritän kuvien kautta välittää tunnelmia matkoilta silloinkin, kun sen sanoiksi pukeminen on vaikeaa, ja toivon, että näistä kuvista voisi nähdä, mitä me olemme kokeneet. Kirjoitan muistaakseni kaikkea koettua myöhemmin. Välillä se on myös tapa yrittää selvittää samalla itselle tuntemuksia ympäröivästä maailmasta. Parasta on se, jos joskus onnistuu inspiroimaan muita ihmisiä elämään täyttä elämää, avartamaan horisontteja ja samalla maailmankatsomusta, ja muistuttamaan, että oman takapihan ja Kanarian suomibaarin tuolla puolen odottaa kokonainen maailma.

Onko teillä vinkkejä niille jotka haluavat alkaa kirjoittamaan blogia matkailusta ja ottamaan valokuvia?
-Ei.
 
Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat blogillenne ?
Yritän pitää blogin hengissä niin kauan kuin jaksan.

Mitä Paras Valokuvablogi -kategorian voitto teille merkitsee?
Mukavaa, että joku tykkää, ja mahtavuutta, että vaivautuivat äänestämään. 

Miten uskotte bloginne julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?
En ole ajatellut asiaa. Ei varmaan mitenkään.

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?
Olemme Italiassa, joten varmaan pizzalla ja pullollisella italialaista skumppaa.

Onko teillä hauskaa muistoa jonka haluaisitte jakaa kanssamme?
Ensimmäisenä tuli mieleen Intian reissulla Kotan kaupungissa kutsu maharajan palatsiin, josta matka jatkui vippitiloihin seuraamaan Dussehra –festivaalin etenemistä miljoonapäisen väkijoukon keskellä. Olimme julkkiksia vain valkoisen ihonvärimme ansiosta. Ihmiset hurrasivat, yrittivät koskettaa ja ottaa valokuvia, ja henkivartijat kepeillä mätkien pitivät heitä loitolla.Header
Subject
Body
Footer