Finnair - parhaat hinnat

Lufthansa - parhaat hinnat

#1 Paras matkablogi

Travel blog awards

Travel blog winners Suvi and Kristian

Paras matkablogi -kategorian voittaja:
Suuntana maailma - Suvi & Kristian

Kuinka aloititte bloggaamisen, mikä sai teidät kirjoittamaan matkustamisesta?
Idea Suuntana maailma -blogista syntyi sen jälkeen kun olimme päättäneet lähteä maailmanympärimatkalle. Matkustaminen on ollut pitkään intohimomme ja olimme jo aiemmilla reissuilla pitäneet yksityistä blogia matkapäiväkirjana. Nyt tuntui siltä, että halusimme jakaa kokemuksiamme ja myös matkavinkkejä muille matkustuksesta kiinnostuneille. Olikin oikeastaan itsestään selvää, että jos aloittaisimme julkisen blogin, se kertoisi matkoistamme maailmalla.

Mikä innoittaa teitä kirjoittamaan? Mikä on parasta bloggaamisessa?
Alkuun kirjoittamista innoitti kaikki matkalla koetut ja nähdyt asiat, jotka halusimme kirjata muistiin. Nopeasti kuitenkin isoksi motivaatioksi nousivat blogin lukijat. Yksi blogin pitämisen parhaista puolista onkin ollut lukijoiden kanssa vaihdetut ajatukset ja muilta matkailijoilta saadut matkavinkit. 

Onko teillä vinkkejä niille jotka haluavat alkaa kirjoittamaan blogia matkailusta?
Me olemme halunneet kirjoittaa informatiivisia juttuja, joissa kerromme lukijoille yksityiskohtaista tietoa mm. eri maiden hintatasosta, majoitus- ja matkustusvaihtoehdoista. Samaan aikaan olemme koettaneet vähentää informaatioähkyä tuomalla juttuihin mukaan matkatunnelmia ja omakohtaisia kokemuksia. Olemme myös yrittäneet pitää päivitystahdin tasaisena, sillä usein päivittyviä blogeja on kiinnostavampi seurata.
Valokuvat ovat meidän mielestämme tärkeä osa matkablogia, sillä ne herättävät tunteita ja niiden kautta lukijat pääsevät paremmin matkalle mukaan. Periaatteenamme on ollut laittaa blogiin mieluummin muutama hyvä, kuin kymmenen keskinkertaista kuvaa.

Ilmeisesti nämä keinot ovat tepsineet, koska nappasimme parhaan matkablogin tittelin :)

Mitkä ovat tulevaisuuden suunnitelmat blogillenne ?
Blogin päivitystahti on Suomeen paluun jälkeen hieman hidastunut, sillä arki kiireineen vei heti mennessään. Kaikista kiireistä huolimatta ajatuksena on pitää blogi aktiivisena. Blogiin on tulossa vielä tarinoita viime vuoden matkaltamme, joiden lisäksi aiomme kirjoittaa juttuja tulevista ulkomaanmatkoista ja miksei lähempääkin. Onhan Suomessa, ja jo pelkästään Helsingissä, niin paljon nähtävää.

Mitä Paras matkablogi -kategorian voitto teille merkitsee?
Tämä voitto on aivan mahtava päätös viime vuoden reissullemme ja myös palkinto siitä työstä, jota olemme blogin eteen tehneet. Joten suurkiitos vielä kaikille meitä äänestäneille!

Miten uskotte bloginne julkaisemisen kirjana vaikuttavan sen kehitykseen?
Toivottavasti kirjan julkaiseminen tuo Suuntana maailmalle uusia lukijoita, joita blogi yksistään ei ole vielä tavoittanut. Innolla odotamme mitä tulevaisuus tuo tullessaan :)

Miten aiotte juhlistaa voittoanne?
Korkkaamalla pullon kuohuvaa ja syömällä kaikkia niitä herkkuja, joita koko viime vuoden kaipasimme, eli salmiakkia ja lakujäätelöä!

Onko teillä hauskaa muistoa jonka haluaisitte jakaa kanssamme?
Vietnamin läpi mopoillessa sattui yhtä jos toista, mutta viimeinen ajopäivä on jäänyt hyvin mieleen. Meillä oli edessä enää 150 kilometrin matka Hanoihin ja kuvittelimme tässä vaiheessa olevamme jo sen verran kokeneita Vietnamin kulkijoita, että päätimme oikaista pienemmän tien kautta. Muutaman tunnin ajon jälkeen havahduimme siihen, että olimme eksyksissä kapean mutatien päässä, keskellä riisipeltoa, riisinviljelijöiden ja vesipuhveleiden joukossa. Emme osaa sanoa kummalla osapuolella oli hölmistyneempi ilme: kahdella hukassa olevalla turistilla vai viljelijällä, joka ihmetteli muukalaisia hänen pellollaan kyselemässä ajo-ohjeita Hanoihin. Tämä mahtava idea pidensi ajomatkaamme lopulta neljä tuntia, mutta tilalle saimme yhden muiston lisää ja hyvät naurut.


 


Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Helsinki Lontoo 84,54 €     9 marrask. 11 marrask.
Helsinki Milano 102,17 €     25 lokak. 4 marrask.
Helsinki Tukholma 109,39 €     19 lokak. 26 lokak.
Helsinki Pariisi 156,96 €     10 lokak. 15 lokak.
Helsinki Malaga 161,38 €     23 lokak. 30 lokak.
Helsinki Berliini 169,04 €     10 lokak. 1 marrask.
Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Oulu Amsterdam 511,95 €     21 marrask. 23 marrask.
Mistä Mihin Hinta     Meno Paluu
Kuopio Larnaca 608,25 €     22 lokak. 31 lokak.
Header
Subject
Body
Footer